Hushållsnära tjänster

Pro Home Service är ett företag som erbjuder hushållsnära tjänster i Göteborg. Hushållsnära tjänster är ett samlingsbegrepp för arbete som utförs i privatpersoners hem, som till exempel, hemstädning, flyttstädning, fönsterputsning, barnpassning och trädgårdssysslor. Den 1 juli 2007 infördes en skattereform som heter RUT-avdrag, denna ger möjlighet för privatpersoner att göra avdrag i sin deklaration för hushållsnära tjänster.

När du anlitar Pro Home Service för hushållsnära tjänster sköter vi all rapportering till skatteverket. I din deklaration kommer det komma information om du har utnyttjat RUT-avdrag från oss. Skulle ditt avdrag ta slut under årets gång kan vi pausa vårt uppdrag till er, det går även bra att fortsätta att anlita oss trots att rutavdraget är förbrukat.

Information om RUT hämtad från Skatteverkets hemsida.

Rutavdrag

Det arbete som du söker rutavdrag för, ska tillhöra hushållsarbetets kärnområde och utföras i en bostad som du bor i eller använder som fritidsbostad eller som dina föräldrar bor i eller använder som fritidsbostad. Hushållsarbete som rengöring, underhåll och tvätt ger rätt till rutavdrag. Även barnpassning, omsorgstjänster och enklare trädgårdsarbete kan ge rätt till rutavdrag.

Rot- och rutavdragets storlek

Skattereduktion för rot- och rutarbeten medges med halva arbetskostnaden men sammanlagt högst 25 000 kronor per person och år. Det är utföraren, till exempel snickaren eller målaren som du anlitat, som ansöker om ditt preliminära rot- och rutavdrag och begär utbetalning från Skatteverket. Din slutliga skattereduktion fastställs i samband med att din inkomstdeklaration godkänns.

Jag tycker Pro Home Service var snabba, noggranna och väldigt tillmötesgående under sitt jobb med hemstäd hemma hos mig. Jag kan verkligen rekommendera dem som företag.

Anna Steen, Göteborg

Vill tacka Pro Home Service för en riktigt bra första städning i min lägenhet för två veckor sedan. Skönt att efter en veckas jobbresa, komma hem till ett nystädat hem. De lyssnade på mina specifika önskemål och jag blev väldigt nöjd! Ikväll ser jag fram emot att komma hem, då de varit där under dagen medan jag har varit på jobbet. Rekomenderas!

Daniel Classon